Dogwatch láthatatlan kerítés, kutyakerítés, macskakerítés

Mi az a Dogwatch® láthatatlan 

kutyakerítés,

elektromos kutyakerítés?

A Dogwatch® elektromos láthatatlan kutyakerítés rendszerek "szemmel tartják" Ön helyett kedvencét kül- és beltéren egyaránt. Az elektromos kutyapásztor rendszereket évtizedekkel ezelőtt találták fel az USA-ban. Fontos volt ugyanis az, hogy házi kedvencek ne kóboroljanak el otthonukból. A kutyák kóborlása nagy méreteket öltött, hisz nem gátolta őket semmi, hogy a ház körül maradjanak. A fizikai kerítések sem adtak teljes biztonságot vagy nyugodságot a gazdiknak. A kerítések egyébként sem engedéyezettek mindenhol az USA-ban. Ráadásul költségesebb egy 2 méteres kőkerítés, - ami lehet kutyabiztos kerítés, - mint egy alacsony jelképes kerítés.  A kőből készült térdig érő jelképes kerítések alkalmatlanok a kutyák visszatartásában. Az elszökött kutyákat ráadásul a gyepmesternek, állatvédőknek kötelessége befogni. Tehát a kutyák nem kóborolhattak mindenfele az utcákon, utakon vagy az erdők szélén. Megoldásként az első kutyabiztos kerítést, elektromos kutya villanypásztort az 1970 -es években fejlesztették ki. Amik alapjaiban határozza meg a mai technológiát is. Bár a technológia nagyban eltér a gyártóknál. A Dogwatch® ennek az iparágnak második résztvevője. 1990 -ben jött létre a cég egy teljesen más rádióhullám modulációt használva. Meggyőződve arról, hogy a Dogwatch® elektromos láthatatlan kutyakerítés a legjobb választás a világ bármely pontján, piacán. A villanypásztorokkal ellentétben, hisz a vezeték elrejthető. A nyakörves villanypásztorok vannak olyan hatékonyak, mint a sime vezetékes villanypásztorok. A kutyák egy részére a nagy bundája miatt nem is "hat" a villanypásztor, míg a nyakörves megoldásnál ilyen probléma nincs. A villanypásztor telepítésének vannak korlátai, míg a nyakörves ebőr szettek bárhova telepíthetők.

Melyik elektromos kutyakerítést válasszam, olcsót, drágábbat?

Mint tudja mindenki az olcsó az később drága lesz. Ami olcsó az azért olcsó, mert nincs mögötte kutatás, fejlesztés csak egy olcsó anyagból készült még másolatnak sem nevezhető kütyü. Nem egyszer fordulnak hozzánk olcsó kutyakerítés rendszereket vásárlók, hogy le szeretnék cserélni a nem működő készüléküket Dogwatch® készülékre. Sajnos nem helytálló azt sem állítani, hogy csak pár hétre szükséges az eb őr azaz a kutya villanypásztor, mert megtanulja a kutya. A kutyák nem megtanulnak dolgokat, hanem reflexszerűen, beidegződések szerint működnek. A láthatatlan kerítés, kutyakerítés esetén a sípszó a kutyáknak, macskáknak a reflexet beindító jel.

Hosszútávon, amíg kutya vagy cica van a háznál érdemes hosszútávra gondolkodni és örök garanciás szettre beruházni. Mert nem tanulja meg örökre kedvencünk a rendszer határait. 

 

 

Számos vonásban eltérnek a Dogwatch® láthatatlan kerítés rendszerek más gyártók termékeitől.

A Dogwatch® kutyakerítések használják a leggyorsabb reakcióidőt, ami 0,125 másodperc.

Nagyon fontos az elektromos nyakörv reakcióideje, hisz nem szeretnénk, ha kedvencünk a tiltott zónán félig átérve kapjon korrekciót, hanem következetesen már a sípszót követően az elkerülendő zóna legelején.

A megfelelő impulzus és az elektromos nyakörv gyorsaság felel a visszatartásért. Az elektromos nyakörv gyors reakcióidejét a 3 irányú omni antennának köszönheti. Az antenna vezetéktől a rádióhullám jelek fogadása így a legjobb. 

A Dogwatch® láthatatlan kerítés rendszerek használnak kizárólag FM rádióhullámokat. Ez a legbiztonságosabb rádió frekvencia.

A Dogwatch® kutyakerítés rendszer elektromos nyakörv elemmel működnek és leghosszabb az elemélettartamuk, ami eléri a 2 évet. 

A Dogwatch® ebőr szettekre van csak örökös garancia Magyarországon.

A Dogwatch® láthatatlan kutya kerítés rendszerek mögött nagyon kifinomult technológiai háttér áll. Az FM modulációnak köszönhetően nem fordul elő interferencia, ami sajnos más gyártóknál nagyon jellemző. A láthatatlan kutyakerítések piacán az elmúlt években megduplázodott a jelenlévő gyártók száma. Mindezek a gyártók silány minőségű elektromos láthatatlan kutyakerítés rendszereket gyártanak. Ezeket a silány minőségű kutyakerítéseket nam lehet egy kalap alá venni a minőségi gyártókkal , különösen nem a Dogwatch® Kutyakerítés rendszerekkel. Bár mindegyik kutyakerítés ugyanazt a célt szolgálja, csak éppen nem tudja elvégezni feladatát. A Dogwatch® láthatatlan kutyakerítések bárhol alkalmazhatóak kutyákra és macskákra egyaránt. A Dogwatch® rendelkezik a legkisebb elektromos nyakörvekkel, ami fontos a kis állatok visszatartásában, hogy ne egy fél téglányi elektromos nyakörvet kelljen viselniük a nyakukban.

A Dogwatch® kutyakerítés rendszer egy kutya biztos láthatatlan elektromos kerítés rendszer.

Sokoknak nem fér össze a kutya és a kert. Sokáig így is volt ez. Hisz a legtöbb kutya kárt tesz a virágágyásokban, zöldségesekben tujákban és egyéb díszkerti elemekben. A láthatatlan kutyakerítés rendszerek megjelenése viszont új fejezetet nyitott a modern díszkert és kutyatartás történetében. Sokáig a hagyományos villanypásztorok álltak a kutyák útjába, hogy ne szedjék szét a kertet vagy megakadályozzák a kert felásását. Az nem volt tekinthető sem kutyabarát sem humán barát kerttervezésnek. A Dogwatch® láthatatlan kutyakerítés rendszerek rejtett vezetékei feltűnés nélkül visszatartják a kutyákat a rossz szokásoktól. A vezetékek bárhol vezethetők, nem árnyékolja le a rádióhullámokat "semmi". Természetesen egy tizes vasháló Faraday- cellaként lehúzza a rádióhullámokat, így azt a telepítésnél figyelembe kell venni. Viszont sima fonott kerítésre telepíthető a vezetékes kutya kerítés, mert nem zavarja a rádióhullámok terjedését.


Megóvják kutyákat, macskákat, hogy ne szökjenek el, vagy akár különböző területeket is el lehet zárni előlük, ahol nem szeretnénk, hogy tartózkodjanak a kerten belül vagy éppen olyan területeket, ami veszélyt jelent számukra (pl. medence, kerti tó, kerti sütő, terasz, kanapé, konyha, játszótér stb...), anélkül, hogy kennelben vagy láncon kellene élnie az életét.
De megoldást jelent a kertrészek védelmére, a tujasorokra, az öntözőrendszerekre, virágágyásokra is. Mivel nem léteznek kutyarágás tűrő növények ezért érdemes a kertet az eredeti elképzelések alapján megterveztetni, mintha nem is élne ott egy kutya. A levédendő területeket a kert megvalósítása után is ki lehet jelölni és vezetékes elektromos kutyakerítés rendszerrel bővíteni.  

Megakadályozza-e a Dogwatch® láthatatlan kutyakerítés a kutyát, hogy felássa a kertet?

A kutya ásás megakadályozása csak ott megoldható a láthatatlan vezetékes kutyavillanypásztorral, ahol a vezetékkel kijelöljük a tiltott zónát a kutya számára. Ilyenkor nem a vezetéken belül tartjuk kedvencünket, hanem ellenkezőleg a vezetékkel körbehatárolt területtől távol.

Így kijelenthető, hogy a Dogwatch® kutyakerítés rendszer megakadályozza a kutya ásást. Számos kertben egymástól független helyen kell védeni a kutyáktól a kert különböző részeit. Ezek a védendő kertrészek egymással vezetékkel össze vannak ugyan kötve, de sodrott vezetékkel. Ami azt jelenti, hogy ott ahol szabadon közlekedhetnek a kutyák, ott a vezetékkek kioltják egymás jeleit és nincs rádióhullám.

 

A láthatatlan kerítés, kutyakerítés nem tévesztendő össze a hagyományos villanypásztorral. Nem kell, hogy a kutya hozzáérjen a vezetékhez, mint a villanypásztornál.
A Dogwatch® ebőr szettek minőségi kutyavisszatartó rendszerek, mely márka az USA-ban számos elismerésben részesül és állatorvosok ajánlják világszerte. A vevőegységek (ami a kutya nyakában van) örök garanciával bírnak, illetve a jeladó rendszerek is (kivétel a kertörző rendszer esetében, ahol a leadó egységre 2 év garancia van).
A Dogwatch® kutya szökésgátló macska szökésgátló rendszerek nem tévesztendőek össze a piacon található sok más silány minőségű, megbízhatatlan elektronikával rendelkező gyártók termékeivel.
Ha nem tudja eldönteni melyik lenne az Ön kedvencének a megfelelő csomag, illetve szeretné telepítettetni a rendszert csapatunkkal kérje ingyenes szaktanácsunkat. A kutyabiztos kerítés a Dogwatch kerítés.

 

 

 

Az Eb-őrző Kft a Dogwatch® rendszerek kizárólagos hazai importőre!