Dogwatch láthatatlan macska kerítés, macska szökésgátló

Mi is az a láthatatlan macskakerítés?

 

Modern világunk része a technikai fejlődés. Ahogy a villanypásztor 20 évvel ezelőtt kutyáknál az esetek többségében használatos volt, ma már a jól bevált és egy jól működő láthatatlan kutyakerítés a szokványos és széles körben elfogadott módszer a kutyák viszatartására. Nem véletlen, hisz a kapukban is ki lehet alakítani és a kertet sem rondítja el, mint a  vezetékes villanypásztor.

Míg a macskákat legtöbbször nem akadályozzuk kóborlásukban. Bárhova mehetnek kertünkből. A macskák visszatartása egyébként is nehezebb dolog a hagyományos kerítésekkel. Lehet az 3 méteres téglakerítés vagy hálós kerítés, macskaháló a cicáknak nem jelent gondot ezek megmászása. A hagyományos macska villanypásztor sem feltétlen a legjobb megoldás a cicák kerten belüli tartására. A macska villanypásztor vezetéke amennyiben hozzáér a növényzethez, akkor nem működik megfelelően. Ezt a cicák könnyen felismerik és gond nélkül elkóborolnak. Sokkal inkább kitalálják a szökés módját, mint a kutyák. A macskakerítés legyen macskabiztos. Állandóan működjön és az elektromos macskanyakörv legyen kis méretű. Ezt biztosítja a Dogwatch ha macskakerítésről van szó.

 

 

Láthatatlan macskakerítés

A láthatatlan macskakerítések vezetékét nem befolyásolja a növényzet, mert nem a vezeték közvetlen érintésére jönnek működésbe. A cica álltal viselt elektromos nyakörv figyelmezteti az állatot, hogy közel ért a tiltott zónához, az impulzus mezőhöz.

Ez az impulzus tartja vissza a cicákat a kóborlástól. Ezt viszont a cicáknak "meg kell tanulniuk".

Fontos, hogy a macskák is reflexszerűen viselkednek. A tanításuk másként történik, mint a kutyáknak. Okos állatok, mivel el akarják kerülni a kellemetlen impulzust, az impulzus zónát. Ehhez viszont kell egy villámgyors elektromos nyakörv. A Dogwatch® technológia pont erre a gyorsaságra épül. Egy tized másodperc alatt jelzi a cicának, ha tiltott zónába lép. Ez a kulcsa a cicák és a kutyák visszatartásának.

Nem lehet csak arra hagyatkozni, hogy kedvencünk már megtanulta a "rendszert", hisz bármikor előjöhet egy új, érdekesség, vonzó inger, ami beindítja a szökési, kóborlási reakciókat. 

 

 

 

 

Nézet:
Sorrend:

Mivel is tudnánk visszatartani a macskát a szökéstől?

 

Számos macska szökésgátló megoldás létezik a cicák visszatartásához. A macskák hamarabb megtalálják a kerítésen a lehetőséget, ahol el tudnak menni, mint gondolnánk. 

Léteznek macskakifutók, macskahálók, macskakennelek, melyek minden oldalról körbe vett hálós kerítések. A macskakifutók teteje is be van hálózva, hogy természetesen ne tudjon kimászni a cica. 

Ezek szinte börtönként látszanak és hatnak a kerten belül. Az bizonyos, hogy megakadályozzák a cicákat a kóborlástól, de kicsit túlzásnak hatnak. Bár nagyon is jó dolog, hogy a gazdik minden áron megóvják cicájukat a kerten kivüli, kóborlástól, balesetektől.

A macska kerítés nem minden gazdinak egyformán fontos. Lássuk be, hogy nagyon sok veszélynek vannak kitéve a kóbormacskák. A közúti forgalom, a mérgezések, a kutyák, a rossz indulatú emberek és persze a különféle macskabetegségek, melyeket az utcáról össze tud szedni egy kóborló állat.

Nagyon sok esetben telepítünk macska kerítést, mert gazdáik igen is féltik kedvencüket és a telepítésig csak a lakásban éltek a kisállatok. A cicák nagyon nagy hányada féltésből a Dogwatch® macska szökésgátló megismeréséig csak a lakásban élnek. Az udvarból hamar kiszöknének, ha kiengednék őket. 

A Dogwatch® macska kerités alkalmazható bármely cicafajtánál, 6 hónapos kortól.

 

A Dogwatch® láthatatlan kutyakerítések legkisebb elektromos nyakörveit a macskáknak a visszatartására is alkalmazzuk. A más gyártmányú, különböző macska szökésgátló rendszerek nem mindegyike működik feltétlenül megfelelően. 

A Dogwatch® szökésgátló rendszerek nem hagynak a cicáknak esélyt a szökésre.