DT Systems 2430 Beeper ( Kürt ) elektromos nyakörv kutyáknak

kiképző nyakörv SPT2432
245 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 4 900 Ft

A DT Systems az SPT Sorozat megalkotásánál a világ legjobb kutyaoktatóinak tanácsait, észrevételeit, kritikáit vették figyelembe, hogy megalkossák azt az elektromos kutyanyakörv sorozatot, mely nem csak masszív és megbízható, de a használata is egyszerű és olyan kiváló funkciókkal rendelkezik, mint pl. az ugrás és emelkedő impulzus, vagy a rezgés funkció

3 különböző funkcióra állítható a Kürt vagy Beeper. A lokalizáló gomb benyomásával szakaszosan adja le a kürt jeleket a készülék, amíg a gombot benyomva tartjuk.

A Vadat áll funkcióra kapcsolva a kürt mindaddíg, amíg kutyája mozgásban van, addíg nem kürtöl. 2 másodpercenként egyet kürtöl, ha megállt a kutya vagy éppen vadat áll.

A Keres / Vadat áll funkcióban a mozgásnál 5 másodpercenként kürtöl egyet a készülék és 2 másodpercenként, ha vadat áll. Mindezt egy beépített mozásérzékelő szerint végzi a nyakörv.

.

Részletek

Az SPT sorozat a DT Systems elektromos nyakörvek kutyáknak a legtöbbet nyújtó sorozata.

 

 • - 5000 m hatótávolság
 • - 50 impulzus szint, változtatható a leadókészülékről
 • - LCD kijelző
 • - gyengéd stimuláció (GentleTouch System)
 • - digitális technológia
 • - Maxx-Range™ belső antenna rendszer
 • - könnyű egykezes irányítás
 • - kis-, és nagytermetű kutyáknak
 • - teljesen vízálló elektromos nyakörv és leadó készülék
 • - újratölthető Ni-MH akkumulátor az elektromos nyakörvben
 • - újratölthető Ni-MH akkumulátor  a leadó készülékben
 • - állandó(CONT) és pillanatnyi (NICK) impulzus
 • - Ugrás (Jump) és emelkedő (Rise) impulzus
 • - pozitív vibráció
 • - 8 másodperces biztonsági lekapcsolás
 • - Beeper ( Kürt ) funkcióval ellátott
 • - 2 év garancia
 • teljesen vízálló nyakörv és leadókészülék, a kutya akár merülhet is az elektromos nyakörvvel...

 

Milyen elektromos nyakörvet válasszak?

Milyen a jó elektromos nyakörv?

Néhány hasznos tudnivaló, az elektromos nyakörv választásához.

 

Vegyünk néhány fontos szempontot figyelembe az elektromos nyakörvek kiválasztása során.

Fontos, hogy az elektromos nyakörv képes legyen arra, amit kedvencünk miatt szükségesnek vélünk. Induljunk ki abból az alapvető szükségletből, hogy az elektromos nyakörv vízálló. Minden DT Systems elektromos nyakörv vízálló és a kutya merülhet is a nyakörvvel. Felesleges nem vízálló elektromos nyakörvre pénzt kiadni, mert egy nyári harmatos fűben is tönkre mehet az elektromos nyakörv egység. A második legfontosabb követelmény az elektromos nyakörv hatótávolsága. Az elektromos nyakörvek ára majdnem egyenes arányban növekszik a hatótávolsággal. Mindenkinek más és más indoka van az elektromos nyakörv vásárlásra. A hatótávolság viszont nagyon fontos, még ha azt is hisszük, hogy nekünk elég egy 100 méteres elektromos nyakörv, mert 30 méternél tovább nem engedjük elmenni kedvencünket. A túl kicsi hatótávolság sokszor nem elegendő a nagy hatótávolság nem árt ha van. Gondoljunk abba, hogy a gyári hatótávolsága egy elektromos nyakörvnek egy olyan érték ami maximális érték. Amit sík terepen mindenféle villanypózna nélkül napos időben mérnek. Ez városi körülmények közt és erdőben sem nagyon adatik meg. Tehát az elektromos nyakörvek gyári hatótávolsága drasztikusan is csökkenhet városi körülmények között vagy erdős, dimbes-dombos területen használva. Nem beszélve arról a tényről, hogy az elektromos nyakörvek antennája az elektromos nyakörv egységben van elhelyezve. A távirányító hiába adja le a jeleket, az elektromos nyakörv egység nem tudja azokat felvenni, mert a kutyán a nyakörvegység pont takarásban van a kutya nyakától. Tehát az elektromos nyakörv pont a túl oldalon van a kutya nyakába. A rádióhullámok jel fogadása így nem optimális. Ez a tényező megint csak drasztikusan csökkentheti a gyárilag megadott hatótávolságot. A DT Systems elektromos nyakörveknél viszont ezek a problémák nem jelentkeznek, mert az FM technológiának köszönhetően a különböző terep változás nem befolyásolja az elektromos nyakörv hatótávolságát. A DT Systems használ egyedül külső antenna rendszert, azaz a szíjba van szőve az antenna, így biztosítva a maximális hatótávolság elérését vagy legalább is ahhoz közeli értéket bárhol viselje a kutya az elektromos nyakörvet a nyakán. Természetesen a villanypóznákkal, kocsikkal tele utcán a hatótávolság a DT Systems elektromos nyakörvek hatótávolságát is csökkentheti.

Érdemes tehát olyan elektromos nyakörvet választani amit minden körülmény között használni tudunk. Ilyenek a 800 méteres vagy afeletti hatótávolsággal rendelkező elektromosnyakörvek.

A harmadik nagyon fontos kritérium az elektromos nakörveket működtető elemek, akkumulátorok.

Az elektromos nyakörvek leadókészülékei nem használnak sok energiát a rádióhullámok leadása közben. Tehát, ha a leadókészülék elemmel működik az nem nagy baj, mert 1 évig is kitart egy 9 V -os elem normális használat mellett. Az elektromos kutyanyakörv egység viszont bármely funkciót használva is elég sok energiát merít. Az csak kimondottan jó és előnyös tulajdonsága az elektromos nyakörvnek, ha a kutya elektromos nyakörv egységtölthető akkumulátorral rendelkezik. Az elektroms kutyanyakörv egységben lévő aksi lehetöleg NiMH akkumulátor legyen, melyek kevésbé érzékenyek a használaton kívül helyezésre. Ha huzamosabb ideig nem használjuk az elektromos nyakörveket az aksik teljesen lemerülnek és működésképtelenné válnak. A NiMH aksik akát több hónapos állás esetén is újratölthetők, de érdemes hónapról-hónapra rátölteni még használaton kívüli állapotban is. 

A gyors töltésű Li ion aksik az elektromos nyakörvekben is hamar tönkremennek állásban, viszont pár óra alatt feltöltenek rendszeres használatban. Érdemes tehát olyan elektromos nyakörvet választani, ahol az elektromos kutyanyakörv egység tölthető aksival, azok közül is NiH aksival rendelkezik. Nagyon fontos ha már akkumulátoros az elektromos nyakörvünk, hogy az aksi cserélhető legyen. A DT Systems elektromos nyakörvek NiMH aksival vannak szerelve és cserélhető az akkumulátor.

Adatok
Szállítási idő
1 munkanap
Cikkszám
SPT2430
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!