Ajtóba szerelhető kutyaajtók

Nem minden kutyaajtó egyforma. Sokféle konstrukcióból válaszhatunk az interneten, kisállatkereskedésekben. Az olcsó kisállatajtók hosszú távon viszont csak felesleges pénzkidobásnak bizonyulnak. Vegyen első alkalommal Plexidor kutyaajtót, hogy ne legyen problémája évtizedekig.

Nézet:
Sorrend:

Sok-sok kutyaajtóval, kisállatajtóval találkozhatunk a különböző webshopokban, kisállat áruházakban. Ezek többsége műanyagból készült silány minőségű 1-2 évre tervezett kisállatajtók.

A silány minőségű kutyaajtókkal több szempontból is probléma van. Ha még el is látják alapvető feladatukat, hogy ki-be engedik a kedvencét a többi igen fontos kritériumnak nem felelnek meg.

Nézzük milyen feltételeknek kellene megfelelnie egy minőségi kutyaajtónak.

 

 

- Talán a legfontosabb követelményünk egy kisállatajtóval szemben. A kisállatajtó legyen jó hőszigetelő, ha már lyukat vágunk az egyébként tökéletesen szigetelő házunk ajtajára vagy falára. A Plexidor hőszigetelő tulajdonságát nem múlja felül egyik kutyaajtó sem.

- Legyen tartós a kutyaajtó, ha már pénzt adunk ki érte. Ne kelljen alkatrészekre, lengőajtókra költeni pénzt évente akár többször is. Ráadásul a cserével járó problémák újra és újra előjönnek, ha eltörik a lengőajtó.

- Ne ijessze meg kedvencünket, hogy a hátára csapódik a lengőajtó. Sok kis kedvenc fél átmenni azokan az ajtókon, melyek sárvédőszerű lengőajtót használnak. Az ilyen félős kisállatok, kutyák nem szívesen használják az ilyen típusú kutyaajtókat a közlekedésre.  Talán hiába vettük meg számukra az olcsó kutyaajtót.

- Legyen halk működésű. Ha a házba engedjük kedvencünket, akkor sok esély van arra, hogy az éjszakai csenben felriadunk, felébredünk kedvencünk közlekedésére.  Négylábú barátunk éjszakai járkálása egy mágnese szerkezetű lengőajtón bizony fel tudja verni a ház mélyen alvó lakóit is. A lengőajtó jellegzetes csapódása, amíg teljesen meg nem áll az ajtó elég kellemetlen és hangos. Ez nem túl szerencsés, ha az éjszaka közepén felkelünk rá és nem tudjuk kipihenni magunkat. Legyen a kutyaajtó nagyon halk működésű.

- Legyen biztonságos a használata a kutyák számára. Ha egy műanyag lengőajtós kutyaajtónál az alkatrész eltörik vagy akár csak egy rész letörik belőle, akkor sérülést tud okozni kedvencének. Ha az olcsó műanyag kutyaajtó deformálódik mert nem uv álló, akkor ugyszintén elrepedhet és eltörhet, ami megint csak sérülést tud okozni kedvencének. A műanyag kutyaajtókat hamarabb szétrágják a kutyák, ami megint csak sérülést, komoly bajt tud okozni kedvencének. A Plexidor aluminium keretes kutyaajtókat sokkal nagyobb biztonságban használhatják kedvenceink évtizedekig.

 

- Legyen a kutyaajtó biztonságos a betolakodókkal szemben is. Egy lengőajtós műanyag kutyaajtó nem sok mindent ér, ha egy betolakodót kell megállítani.

 

Az a sok-sok alkatrész, de önmagában a silány műanyag kutyaajtók használata, melyek előbb vagy utóbb a szemétben kötnek ki és ráadásul az utcát fűtjük velük nem feltétlen környezettudatos választás. Lehet olcsó kutyajtót vásárolni, ami sokkal többe kerül az évek során, mint egy aluminium szerkezetű kiváló hőszigetelésű Plexidor kutyaajtó. A hőszigetelés megmutatkozik a fűtésszámlában illetve a nyári villanyszámlában, ha klímaberendezést alkalmazunk.