Komposztálás, gyorsító készítmény - Odormte™ Composter Formula (450 gr)

Raktáron
Komposztálás
3 950 Ft
A vásárlás után járó pontok: 79 Ft

Komposztálás, komposztáló készítmény, komposzt készítése

 

 

 • Elősegíti és gyorsítja a komposztálás során végbemenő lebontási folyamatokat.

   

 • Környezetbarát megoldás! Teljesen vegyszermentes! 100% -ban lebomló!

 • Nem érgező
 • nem ártalmas az emberekre, állatokra. 

 

 

Lecsökkentheti a komposztképződés idejét az Odormute™ Komposztáló formula használatával.

Odormute™ Composter Formula MSDS lap.

 

Részletek

Kimondottan biológiai kezelés.

 

Magas enzim és baktérium koncentrátumú természetes lebontó készítmény. A segítő baktériumok, enzimek előidézik a szervesanyagok, növényi maradványok lebontását átalakítását így tápanyagban gazdag komposztot hozva létre. Az Odormute™ Composter Formula nem mérgező, használata teljesen biztonságos!

 

Magyaroszágon a hulladék összetétel %-os alakulásából kitűnik, hogy a szerves hulladék még mindig magas arányban van jelen. Sokak kérdése, hogy mit tegynek a zöld hulladékkal, növényi konyhai hulladékkal? A komposztálás házi körülmények között is könnyedén megoldható. A kert végében elhelyezett kazal tökéletes hely lehet.

Miért tartalmaz enzimeket is a készítmény? Az enzimek fehérjék, melyek a biológiai lebontási folyamatokat indítják el, azaz katalizátorként működnek. Az enzimek működésükkel szikraként hatnak a baktériumok beindulásához. Az enzimeket élő szervezetek állítják elő és nincs más dolguk, mint a szerves hulladék lebontása. Az enzimek ártalmatlanok, nem mérgezőek, nem veszélyesek.

Az Odormute™ Composter Formula

 • hatékony, mert már több, mint 50 éve működik
 • természetes összetevők
 • biztonságos
 • nem mérgező
 • nem maró
 • nem veszélyes
 • könnyű használni

Mikor lehet komposztálni?

A legjobb időszak a komposztálás elkezdéséhez a tavasz. 4 °C alatt a mikróbák működése leáll. Egy házi komposztáló beindításához is legalább egy 1m x 1m x 1m -es kazlat kell létrehozni. Ez elég nagy ahhoz, hogy nedvességet és a szükséges hőt önmagától megtartsa. Fontos a kazal nedvesen tartása, de túl sok víz szagosodáshoz vezethet. Nem szabad a komposztot kiszáradni hagyni. A hasznos mikroorganizmusok nedves állapotok között működnek hatékonyan. Ha kiszáradnak, akkor nyugvó fázisba kerülnek lassítva ezzel a lebomlási folyamatokat.

Hogyan kell komposztálni?

A legjobb eredmények úgy érhetők el, ha a különböző nyesedékeket, maradványokat összekeverve rétegezzük. Alulra a legvastagabb részek kerülnek, mint gallyak, kukoricacsutka, kisebb fa zúzalék. Ezt követően lehet a zöld részeket, nyesedékeket, fű maradványokat egymásra rakni. Felhasználhatóak a növényi eredetű konyhai hulladékok is, mint krumplihéj stb. Nem szabad állati eredetű maradékot hozzáadni, mert ezekben felszaporodhat patogén ( emberekre is veszélyes ) baktérium. Soha ne adjon a komposzthoz kutya vagy macska ürüléket, melyek csakugyan tartalmazhatnak patogén mikroorganizmusokat.

Ne legyen túl magas a komposzt max. 100 - 110 cm! Ez ideális, elkerülhető a túlzott összenyomódás. Nem szabad túlzottan összenyomni a komposztot, hisz az átalakító folyamatokhoz oxigénre van szükség. Ha túlságosan szorosra van taposva a kazal, akkor bűzölni fog. Az időnként történő átforgatással oxigén juttatható a kazal közé. E közben ellenőrizhető a komposzt nedvességtartalma is. Szükség esetén nedvesíteni kell a kazlat. Új réteg hozzáadása esetén lehet adagolni az Odormute™ Komposztáló formulát.

Mikor van kész a komposzt?

A komposzt akkor áll rendelkezésre, amikor teljesen föld illata és sötét színe van. Nem kell aggódi, nem lehet túlkomposztálni.

 

 

 

Használati javaslat

 

Az Odormute™ Komposztáló formula általános adagolása ( előzőleg már kezelt komposzt esetén ): 1 evőkanál / 4 liter langyos vízben elkeverve, kipermetezve a komposzt tetejére, új réteg rárakása esetén. Ezzel átitatva az új felső rétegét a kazalnak.

Az Odormute™ Komposztáló formula adagolása ( új komposzt esetén ): 2 evőkanál / 4 liter langyos vízben elkeverve, kipermetezve a komposzt tetejére, ezzel átitatva a felső réteget.

Adatok
Szállítási idő
1 munkanap
Termék
Enzim készítmény
Gyártó
HT-Pet LLC.
Cikkszám
027821002303
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!