Odormute™ basic solution (powder, ca. 425 gr )

In Stock
Odormute™ basic solution  (powder, ca. 425 gr )
21.32 EUR
Bonus point : 0.43 EUR

Odormute™ for any organic odor for more 50 years because it works!

 

100% biodegradable!

Safe and Effective!

- Non poisonous

- Not caustic

- Harmless to humans, pets, plantlife and plumbing

- Safe and easy to use!


 

Odormute™  is a blend of natural enzymes that chemically change the source of odors and work to eliminate the source in minutes.

 

Enzymes are activated by adding warm water. Once activated, enzymes must be used within 4 hours for best results.

Mix at a ratio of 1 tablespoon to 1 gallon (3,78 liter) of warm water. Eliminates any organic odor.

Use it for dog or cat problems. Safe and effective to use it inside or outside.

- Carpets or rugs, dogbeds

- Hardfloor, tile

- Fabrics and clothing

- Kennels and runs, etc...

 

Details

Easy to store and handle. Economical and an excellent value!

Made in the USA!

- Mix Odormute™ with warm water until completely dissolved.

- For best results, dissolve Odormute in a pint of warm water. Allow 5 - 10    minutes, mixing occasionally, to make sure all powder is dissolved. Then,      add this solution to the rest of the water.

​- Enzymes are activated by adding warm water. Solution must be used within 4 hours for best results.

- Water temperature must be between 45° F to 140° F, with the optimum temperature between 70° F and 90° F. Freezing will not harm enzymes, however, temperatures above 140° F will destroy them.

- Do not use disinfectants, bleaches just before Odormute™. These chamicals will destroy enzymes. First apply Odormute™ solution.

Info
Shipping
1-3 business days
Product
Enzim készítmény
Manufacturer
HT-Pet LLC.
Article No.
scented425
Quantity discount
Quantity
Discount
Product price
1+  pc.
21.32 EUR/pc.
24+  pc.
-5 %
20.25 EUR/pc.
96+  pc.
-8 %
19.61 EUR/pc.
420+  pc.
-12 %
18.76 EUR/pc.
Opinions

Be the first to review this product!

Használati útmutató

 

 

Odormute™ Powder használati útmutató 

Bármely organikus szag megszüntetésére használható. Több, mint 50 éve alkalmazzák az Odormute™ termékeket, mert garantáltan működik!

Környezetbarát megoldás! 100% -ban lebomló!

Általános felhasználás:

 - Szőnyeg, padlószőnyeg
 - Ruhanemű: mosógépi használat
 - Kárpit, szövetbútor, matrac
 - Kutya, kennel, kifutó
 - Macska problémák
 - Fal, padló és egyéb felületek kezelése

Általános keverési arány:

1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Nagyobb arányú oldat nem károsítja a kezelt felületet, de gyorsítja a szag eltüntetését. Ha Odormute™ előtt más tisztítószerel kezelt a felület akkor a szag már nem biztos, hogy megszüntethető. Bármilyen felületen alkalmazható a készítmény betontól a szőnyegig ( kivéve keleti szönyegek ).

Keverési javaslat:

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 2. A por alakban tartósított enzimek a langyos vízben aktiválódnak. Az aktiválástól kezdődően a készítményt 4 órán belül fel kell használni a legjobb hatás eléréséhez.
 3. A víz hőmérséklete 7°C és 60°C között kell lennie. Az optimális hőmérséklet tartomány 21-32 °C. A fagy nem árt az enzimeknek, de a 60°C feletti magas hőmérséklet elpusztítja őket.
 4. Javasolt a kezelés során gumikesztyűt alkalmazni, hosszan érintkezés az oldattal eltünteti az elhalt bőr sejteket és irritációt, bőrpirosodást okozhat. Kerülni kell az oldat nyitott sebekbe való bejutását. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó. Szembe kerülés esetén, kontakt lencsék eltávolítása után hideg vízzel kell alaposan öblíteni. Ha irritáció lépne fel, orvoshoz kell fordulni.

Bármely felületen alkalmazható az Odormute™ készítmény. Néhány alkalmazás: kutyafekhely, folttisztítás, kuka, konténer, hűtőszekrény, fagyasztó, kisállat kalitka, kisállat akvárium illetve füst szag eltávolítása. Ezen kívül bárhol alkalmazható a kellemetlen szagok megszüntetésére.

Szőnyeg, matrac, ruhanemű

Szőnyeg, padlószőnyeg

Nagyon fontos, hogy mindig egy kis felületen ki kell próbálni az Odormute™ -t, mielőtt az egész szőnyeget vagy egy nagyobb felületet szükséges kezelni.

Kisebb foltok, felületek

 1. Alkalmazás előtt tesztelni kell egy kis felületen (színteszt). Áztatni kell hagyni, majd kiszárítani.
 2. Nagyobb szőnyegek illetve padlószőnyegek esetében az összes szag forrását meg kell keresni és kezelni.
 3. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1/4 gallon ( kb. 1 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 4. Beáztatás után hagyni kell a kezelendő felületeket 1 órán át ázni.
 5. Kezelés után teljesen ki kell szárítani a szönyeget. Javasolt a felületet törölközövel áttörölni és hajszárítóval vagy ventillátorral szárítani. Ellenkező esetben a nedvesen maradt felületen penészedhet az anyag és ammónia szagú lesz.

Szőnyeg teljes kezelése

 1. Kezelés megkezdése előtt próbát kell végezni egy kis felületen ( színteszt szükséges ).
 2. Kárpittisztító géppel is végezhető a tisztítás ilyenkor a szőnyegtisztító szerek helyett Odormute™ -t kell használni.
 3. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel és adagolható a géphez.
 4. Száradás után, amennyiben a szag megszünt a gépbe adagolható az szőnyeg illatosító szer.

Fontos, hogy a szőnyeg teljesen kiszáradjon. Ellenkező esetben a nedvesen maradt felületen penészedhet az anyag és ammónia szagú lesz. Ha ez mégis előfordul, akkor újra át kell mosni a szőnyeget Odormute™ oldattal és 4 evőkanál szódabikarbónát adagolni a mosáshoz. A szódabikarbóna semlegesíti a hugysavat és van egy természetes szag mentesítő hatása.

Kisebb felületek száradása segíthető hajszárítóval vagy ventillátorral. Nagyobb felületkezelés esetén emelt állapotban kell szárítani a szőnyeget.

Vastag és shag szőnyegek esetében nagy gondot kell fordítani az áztatásra.

Keleti szőnyegek esetében nem alaklmazható az Odormute™.

Ruhanemű

 1. Keverési javaslat mosógépi használat esetén 1 teljes mosáshoz 3 evőkanál Odormute™ por. A 3 evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por.

  2. Az oldatot 25 - 45 °C vízhez kell önteni lavorba, kádba, amiben a ruhát áztatni kell. Kb. 11-12 liter vízhez adagoljuk a feloldott készítményt.

  3. Ezt követően áztatni kell a ruhákat 1 órán át. Ha a szag megszűnt, akkor a mosógépbe töltjük a ruhát.

  4. A mosógép végig mehet a mosáson. Amennyiben a mosás során eltűntek a szagok, mosópor adagolható a gépbe. Ha mégsem, akkor ismételni kell Odormute™ - tal a mosást a mosópor adagolása előtt.

Kárpit, szövetbútor, matrac

Ezeket a felületek is lehet kezelni, de talán ezek a legnehezebben kezelhető felületek. A készítménynek el kell érnie a szag forrását, hogy megszüntesse azt. A nehézséget a matrac teljes kiszárítása jelenti, miután a kezelés befejeződött. Ha a matrac nem szárad ki teljesen, akkor penészedhet és ammónia szagú lesz a nedvesen maradt rész. Így a gyártó azt ajánlja, hogy ezen felületek csak a legvégső esetben legyenek Odormute™ -tal kezelve.

Keverési és használati javaslat

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
  2. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását, így be kell áztatni a kezelendő felületet.
  3. Beáztatás után hagyni kell a kezelendő felületeket 1 órán át ázni.
  4. Ki kell teljesen szárítani a kezelt anyagot. Javasolt a felületet törölközövel áttörölni és hajszárítóval vagy ventillátorral szárítani.
Kennel, kifutó, egyéb használat

Kennelek, kifutók

Elsődleges alkalmazás

Azokon a helyeken, ahol a szagok nagy problémát okoznak a következő keverési arány alkalmazható: 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.

Kijuttatás után az oldatnak meg kell száradnia a felületen.

Az első használat után a következő keverési arány alkalmazható: 1 evőkanál Odormute™ Powder / 3 gallon ( 11 liter ) langyos viz. A fenti utasításokat betartva.

Macska problémák

Keverési és használati javaslat

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 2. A felület nagyságától függően használható virág permetező vagy nagyobb kézi permetező. Fontos, hogy mindenhol kezeljük a felületet, aholva a vizelet eljuthatott. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását. Fontos, hogy az Odormute™ készítmény a szagokat megszünteti, de nem riasztja el kedvencét az adott helytől.
 3. Macska vizelet ruhán ( színteszt szükséges )
 4. Macska vizelet szőnyegen ( színteszt szükséges )
 5. Macska vizelet kárpiton, matracon ( színteszt szükséges )
 6. Új macskaalom esetében az alkalmazás 1 evőkanál a felszínre kiszórva.

 

 

 • Kellemetlen szagok kutyákon
 • 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
 • A kutya szőrét jól be kell dörzsölni az oldattal. A szem, száj és orr környékét kerülni kell, szükség esetén körbe kell mosni ruhadarabbal. Az oldat egy órán át száradjon.
 • Ezekután alaposan, bő tiszta vízzel le kell öblíteni az oldatot és tiszta vízzel átmosni a kutya szőrét. Egyes esetekben bőr irritáció előfordulhat. Ha igen, akkor az Odormute™ oldatos mosást abba kell hagyni és alaposan, bő tiszta vízzel átmosni a kutya bőrét és szőrét.

 

Falak, padlók, hűtőszekrények, fagyasztók és egyéb felületek kezelése

Keverési és használati javaslat

 1. 1/2 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
 2. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását, így be kell áztatni a kezelendő felületet. A felület nagyságától függően használható virág permetező vagy nagyobb kézi permetező.

Az oldatnak meg kell száradnia a felületen.

 

Fontos: Szembe, nyílt sebbe ne kerüljön, mert irritációt okozhat! Nem szabad lenyelni!

Elsősegély:  ha szembe került, akkor legalább 15 percen át vizzel kell mosni. Ha nyílt sebbe került, akkor vízzel és szappannal kell kimosni. Ha bevették, akkor a szájat ás torkot vizzel kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. Allergiás tüneteket okozhat.

 Nem szabad egyéb vegyszerekkel alkalmazni, mint például klór tartalmú, savas, lúgos tisztítószerek, amik a biológiai folyamatokat gátolják!

Összetétel:  minden egyes tabletta milliárdnyi  proteáz és egyéb lebontó mikroorganizmust tartalmaz, ami a természetes lebontást felgyorsítja.

 Nem tartalmaz embereket megbetegítő, veszélyes, patogén baktériumokat. Az enzimek fehérjemolekulák, amik ártalmatlan aminosavakra bomlanak.

Gyártó:  Hueter Toledo, Inc. 605 East Center st. Bellevue, OH 44811, USA

Magyarországi kizárólagos importőr:
Eb-őrző Kft, 4033 Debrecen György u 16/B
Tel: 30 656 1470, web: www.odormute.hu

EUH208 - Subtilisint, alfa-amilázt és proteinázt tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
EUH210 - Kérésre biztonsági adatlap kapható.