OM Powder Unscented Általános szagtalanító készítmény 2,25 kg

Raktáron
hűtő szagtalanító
25 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 520 Ft

Macskaalom Szagtalanító

 

Odormute általános szagtalanító készítmény 160 evőkanál, amely kb 600 liter elsődleges oldat elkészítéséhez elegendő.

 

Az eredeti enzimkészítmény. A legolcsóbb öko szagtalanító készítmény. Por alakú készítmény, gyakorlatilag nincs szavatossági idő, száraz helyen tárolva.

 

Környezetbarát megoldás! 100% -ban lebomló! Nem toxikus, nem savas, nem mérgező! Nem ártalmas emberekre, állatokra, növényzetre!

Odormute™ több, mint 50 éve, mert működik!

 

 

Részletek

MSDS lapAlkalmazás:

Kutya- macska vizeletszag eltávolítása, bármilyen organikus eredetű szag eltávolítása.
A termék használható kül- és beltéren egyaránt. 

Néhány fontosabb felhasználási terület:

Kutyafekhely, szőnyeg szagtalanítása illetve folttisztítása. Kemény felületek (pl.: járólapok, parketta) felmosása.
Kisállat ketrecek, kennelek, almok szagtalanítása. 
(Udvarok, kertek, kisállat panziók és egyébb nagyobb illetve gyakoribb felhasználást igénylő területek szagtalanítására az Odormute C koncetrátum készítményünket javasoljuk, mely ilyen célú felhasználás esetén költségtakarékosabb és hatékonyabb.)
Kukák, konténerek, hűtőszekrények, fagyasztók szagtalanítása. kisállat kalitka, kisállat akvárium illetve füst szag eltávolítása. Ezen kívül bárhol alkalmazható a kellemetlen szagok megszüntetésére.

Az Odormute nem csak elfedi a szagokat, hanem meg is szünteti azok forrását a kellemetlen szagokat okozó fehérjemolekulák felbontásával, így nem csak az emberek, de az állat sem fogja érezni a jelölése, "balesete" előző helyszínét, így a kölyök kutyák, kis cicák szobatisztaságra szoktatásánal is nagy segítségünkre lehet.

 

 

A termék használata előtt gondosan olvassa el a használati útmutatót, hogy az Ön problémájának megfelelően tudja alkalmazni a készítményt. Fontos, hogy mindig csak annyi oldatot keverjen ki, amennyit felhasznál, mert 4 óra múlva az oldat elveszíti hatékonyságát!

Odormute™ enzimes tisztítószer általános keverési arány:

1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Nagyobb arányú oldat nem károsítja a kezelt felületet, de gyorsítja a szag eltüntetését. Ha Odormute™ előtt más tisztítószerel kezelt a felület akkor a szag már nem biztos, hogy megszüntethető. Bármilyen felületen alkalmazható a készítmény betontól a szőnyegig ( kivéve keleti szönyegek ).Keverési javaslat:

 1. 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.

 2. 2. A por alakban tartósított enzimek a langyos vízben aktiválódnak. Az aktiválástól kezdődően a készítményt 4 órán belül fel kell használni a legjobb hatás eléréséhez.

 3. 3. A víz hőmérséklete 7°C és 60°C között kell lennie. Az optimális hőmérséklet tartomány 21-32 °C. A fagy nem árt az enzimeknek, de a 60°C feletti magas hőmérséklet elpusztítja őket.

 4. 4. Javasolt a kezelés során gumikesztyűt alkalmazni, hosszan érintkezés az oldattal eltünteti az elhalt bőr sejteket és irritációt, bőrpirosodást okozhat. Kerülni kell az oldat nyitott sebekbe való bejutását. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó. Szembe kerülés esetén, kontakt lencsék eltávolítása után hideg vízzel kell alaposan öblíteni. Ha irritáció lépne fel, orvoshoz kell fordulni.

Adatok
Szállítási idő
1 munkanap
Termék
Enzim készítmény
Gyártó
HT-Pet LLC.
Cikkszám
105
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Használati útmutató

 Importálja: Eb-őrző Kft.

4033 Debrecen György u 16/B

Tel: 30 656 1470

www.odormute.hu

 

Odormute™ Powder használati útmutató 

Bármely organikus szag megszüntetésére használható. Több, mint 50 éve alkalmazzák az Odormute™ termékeket, mert garantáltan működik!

Környezetbarát megoldás! 100% -ban lebomló!

Általános felhasználás:

 - Szőnyeg, padlószőnyeg
 - Ruhanemű: mosógépi használat
 - Kárpit, szövetbútor, matrac
 - Kutya, kennel, kifutó
 - Macska problémák
 - Fal, padló és egyéb felületek kezelése

Általános keverési arány:

1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Nagyobb arányú oldat nem károsítja a kezelt felületet, de gyorsítja a szag eltüntetését. Ha Odormute™ előtt más tisztítószerel kezelt a felület akkor a szag már nem biztos, hogy megszüntethető. Bármilyen felületen alkalmazható a készítmény betontól a szőnyegig ( kivéve keleti szönyegek ).

Keverési javaslat:

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 2. A por alakban tartósított enzimek a langyos vízben aktiválódnak. Az aktiválástól kezdődően a készítményt 4 órán belül fel kell használni a legjobb hatás eléréséhez.
 3. A víz hőmérséklete 7°C és 60°C között kell lennie. Az optimális hőmérséklet tartomány 21-32 °C. A fagy nem árt az enzimeknek, de a 60°C feletti magas hőmérséklet elpusztítja őket.
 4. Javasolt a kezelés során gumikesztyűt alkalmazni, hosszan érintkezés az oldattal eltünteti az elhalt bőr sejteket és irritációt, bőrpirosodást okozhat. Kerülni kell az oldat nyitott sebekbe való bejutását. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó. Szembe kerülés esetén, kontakt lencsék eltávolítása után hideg vízzel kell alaposan öblíteni. Ha irritáció lépne fel, orvoshoz kell fordulni.

Bármely felületen alkalmazható az Odormute™ készítmény. Néhány alkalmazás: kutyafekhely, folttisztítás, kuka, konténer, hűtőszekrény, fagyasztó, kisállat kalitka, kisállat akvárium illetve füst szag eltávolítása. Ezen kívül bárhol alkalmazható a kellemetlen szagok megszüntetésére.

 

Szőnyeg, padlószőnyeg

Nagyon fontos, hogy mindig egy kis felületen ki kell próbálni az Odormute™ -t, mielőtt az egész szőnyeget vagy egy nagyobb felületet szükséges kezelni.

Kisebb foltok, felületek

 1. Alkalmazás előtt tesztelni kell egy kis felületen (színteszt). Áztatni kell hagyni, majd kiszárítani.
 2. Nagyobb szőnyegek illetve padlószőnyegek esetében az összes szag forrását meg kell keresni és kezelni.
 3. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1/4 gallon ( kb. 1 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 4. Beáztatás után hagyni kell a kezelendő felületeket 1 órán át ázni.
 5. Kezelés után teljesen ki kell szárítani a szönyeget. Javasolt a felületet törölközövel áttörölni és hajszárítóval vagy ventillátorral szárítani. Ellenkező esetben a nedvesen maradt felületen penészedhet az anyag és ammónia szagú lesz.

Szőnyeg teljes kezelése

 1. Kezelés megkezdése előtt próbát kell végezni egy kis felületen ( színteszt szükséges ).
 2. Kárpittisztító géppel is végezhető a tisztítás ilyenkor a szőnyegtisztító szerek helyett Odormute™ -t kell használni.
 3. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel és adagolható a géphez.
 4. Száradás után, amennyiben a szag megszünt a gépbe adagolható az szőnyeg illatosító szer.

Fontos, hogy a szőnyeg teljesen kiszáradjon. Ellenkező esetben a nedvesen maradt felületen penészedhet az anyag és ammónia szagú lesz. Ha ez mégis előfordul, akkor újra át kell mosni a szőnyeget Odormute™ oldattal és 4 evőkanál szódabikarbónát adagolni a mosáshoz. A szódabikarbóna semlegesíti a hugysavat és van egy természetes szag mentesítő hatása.

Kisebb felületek száradása segíthető hajszárítóval vagy ventillátorral. Nagyobb felületkezelés esetén emelt állapotban kell szárítani a szőnyeget.

Vastag és shag szőnyegek esetében nagy gondot kell fordítani az áztatásra.

Keleti szőnyegek esetében nem alaklmazható az Odormute™.

Ruhanemű

 1. Keverési javaslat mosógépi használat esetén 1 teljes mosáshoz 3 evőkanál Odormute™ por. A 3 evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por.

  2. Az oldatot 25 - 45 °C vízhez kell önteni lavorba, kádba, amiben a ruhát áztatni kell. Kb. 11-12 liter vízhez adagoljuk a feloldott készítményt.

  3. Ezt követően áztatni kell a ruhákat 1 órán át. Ha a szag megszűnt, akkor a mosógépbe töltjük a ruhát.

  4. A mosógép végig mehet a mosáson. Amennyiben a mosás során eltűntek a szagok, mosópor adagolható a gépbe. Ha mégsem, akkor ismételni kell Odormute™ - tal a mosást a mosópor adagolása előtt.

Kárpit, szövetbútor, matrac

Ezeket a felületek is lehet kezelni, de talán ezek a legnehezebben kezelhető felületek. A készítménynek el kell érnie a szag forrását, hogy megszüntesse azt. A nehézséget a matrac teljes kiszárítása jelenti, miután a kezelés befejeződött. Ha a matrac nem szárad ki teljesen, akkor penészedhet és ammónia szagú lesz a nedvesen maradt rész. Így a gyártó azt ajánlja, hogy ezen felületek csak a legvégső esetben legyenek Odormute™ -tal kezelve.

Keverési és használati javaslat

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
  2. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását, így be kell áztatni a kezelendő felületet.
  3. Beáztatás után hagyni kell a kezelendő felületeket 1 órán át ázni.
  4. Ki kell teljesen szárítani a kezelt anyagot. Javasolt a felületet törölközövel áttörölni és hajszárítóval vagy ventillátorral szárítani.
  Kellemetlen szagok kutyákon
 2. 1 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
 3. A kutya szőrét jól be kell dörzsölni az oldattal. A szem, száj és orr környékét kerülni kell, szükség esetén körbe kell mosni ruhadarabbal. Az oldat egy órán át száradjon.
 4. Ezekután alaposan, bő tiszta vízzel le kell öblíteni az oldatot és tiszta vízzel átmosni a kutya szőrét. Egyes esetekben bőr irritáció előfordulhat. Ha igen, akkor az Odormute™ oldatos mosást abba kell hagyni és alaposan, bő tiszta vízzel átmosni a kutya bőrét és szőrét.

Kennelek, kifutók

Elsődleges alkalmazás

Azokon a helyeken, ahol a szagok nagy problémát okoznak a következő keverési arány alkalmazható: 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.

Kijuttatás után az oldatnak meg kell száradnia a felületen.

Az első használat után a következő keverési arány alkalmazható: 1 evőkanál Odormute™ Powder / 3 gallon ( 11 liter ) langyos viz. A fenti utasításokat betartva.

Macska problémák

Keverési és használati javaslat

 1. 1 evőkanál Odormute™ Powder / 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz. Az evőkanálnyi port 0,5 liter langyos vízben kell feloldani. A pornak teljesen fel kell oldódnia használat előtt. 5-10 perc alatt időnként kavargatva elkészül az oldat. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a por. Majd elkeverhető a maradék langyos vízzel.
 2. A felület nagyságától függően használható virág permetező vagy nagyobb kézi permetező. Fontos, hogy mindenhol kezeljük a felületet, aholva a vizelet eljuthatott. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását. Fontos, hogy az Odormute™ készítmény a szagokat megszünteti, de nem riasztja el kedvencét az adott helytől.
 3. Macska vizelet ruhán ( színteszt szükséges )
 4. Macska vizelet szőnyegen ( színteszt szükséges )
 5. Macska vizelet kárpiton, matracon ( színteszt szükséges )
 6. Új macskaalom esetében az alkalmazás 1 evőkanál a felszínre kiszórva.

Falak, padlók, hűtőszekrények, fagyasztók és egyéb felületek kezelése

Keverési és használati javaslat

 1. 1/2 evőkanál Odormute™ Powder 1 gallon ( 3,78 liter ) langyos viz.
 2. Az oldatnak el kell érnie a szag forrását, így be kell áztatni a kezelendő felületet. A felület nagyságától függően használható virág permetező vagy nagyobb kézi permetező.

Az oldatnak meg kell száradnia a felületen.

 

Fontos: Szembe, nyílt sebbe ne kerüljön, mert irritációt okozhat! Nem szabad lenyelni!

Elsősegély:  ha szembe került, akkor legalább 15 percen át vizzel kell mosni. Ha nyílt sebbe került, akkor vízzel és szappannal kell kimosni. Ha bevették, akkor a szájat ás torkot vizzel kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. Allergiás tüneteket okozhat.

 Nem szabad egyéb vegyszerekkel alkalmazni, mint például klór tartalmú, savas, lúgos tisztítószerek, amik a biológiai folyamatokat gátolják!

Összetétel:  minden egyes tabletta milliárdnyi  proteáz és egyéb lebontó mikroorganizmust tartalmaz, ami a természetes lebontást felgyorsítja.

 Nem tartalmaz embereket megbetegítő, veszélyes, patogén baktériumokat. Az enzimek fehérjemolekulák, amik ártalmatlan aminosavakra bomlanak.

Gyártó:  Hueter Toledo, Inc. 605 East Center st. Bellevue, OH 44811, USA

Magyarországi kizárólagos importőr:
Eb-őrző Kft, 4033 Debrecen György u 16/B
Tel: 30 656 1470, web: www.odormute.hu

EUH208 - Subtilisint, alfa-amilázt és proteinázt tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
EUH210 - Kérésre biztonsági adatlap kapható.