Kiképző felszerelések, elektromos nyakörv

Miért kell nekem Elektromos nyakörv?

Számos eszközhöz nyúlhatnak a gazdik négy lábú barátaik neveléséhez. Természetesen a kutyanevelés sok kitartást és odafigyelést igényel. Sokszor halljuk, hogy elvileg minden kutya megtanítható bizonyos dolgokra. Járjunk kutyaiskolába, szocializáljuk kedvencünket.

Nagyon jó dolog az, ha a gazdi és kutyusa a kezdetektől összenő és járnak kutyasuliba. Ott a kutyakiképzők sokat segítenek a kutya tulajdonosoknak a nevelésben és a különböző feladatok elvégeztetésében.

A "megtanultak" fenntartása viszont nagyon fontos szinte minden ebnél. 

A legtöbbünk szereti ha a kutyánk első szóra elvégzi a parancsot és nem kell szólintgatni. Sokszor a suli abbahagyása után és vizsga elvégeztével elmaradnak a szokásos rutin feladatok, így már kutyusunk nem megfelelő intenzitással és odaadással végzi a feladatokat. Talán ez annyira nem is fontos ha nem egy munkakutyáról vagy vadászkutyáról van szó.

Az bizonyos, hogy mindenki büszke a kutyájával elért eredményekre. Az eredmények könnyen születhetnek egyéb segédeszközök nélkül, ha a kutyánk is jó közreműködő. A kevésbé agilitis, képességű kutyáknak viszont néha egy-egy parancs végrehajtatásához több idő kell illetve szükséges egyéb kiképző rendszer.

Ez akkor is eszünkbe jut, amikor már nem tudunk feltétlen hatni kutyánkra, vagy éppen olyan távolság van a kutya és a gazdi közt, hogy egy behívás már-már lehetetlen a gazdi hatáskörén kivül.

Hasznos eszközök, melyekkel nem ártunk kedvencünknek, épp ellenkezőleg megóvhatjuk négylábú barátunkat a kellemetlenségektől, balesetektől ezeknek a kiképző rendszereknek a használatával.

Mi is javasoljuk a DT systems elektromos nyakörvek használatát. Ezeket a termékeket mi is használjuk és megbízunk bennük, ezért is javasoljuk.

Ennek számos oka lehet, illetve az elektromos nyakörveknek is számos alakja, fajtája ismert, melyeknek különböző a funkciója. 

Ma már árusítunk húzásról leszoktató elektromos nyakörvet, ami egy remek dolog, amikor egy 50 kilogrammos kutya sétáltatná gazdáját. Persze egy 10 kg-os kutya is tud kellemetlenül húzni séta közben, amit egyszerűen a kutyus képtelen abba hagyni. 

Az ugatásgátló nyakörvek egy másik változata az elektromos kutyanyakörveknek, melyek csakis arra valók, hogy a túlzott ugatást ne engedjék a csahosak számára.

Végül a kiképző elektromos nyakörvek, melyek ma már széles körben elterjedtek. 

Mielőtt bármely elektromos nyakörvet használja bárki, alaposan olvassa el a kiképzési útmuatatót, melyet minden elektromos nyakörvhöz csatolunk. Ez nem a használati útmutató, hanem egy ismertető, ami arról szól, hogy a kutyák, hogy tanulnak. Miként használható az elektromos impulzus a kutyák tanítására. Ezek ismerete nélkül csak a sötétben tapogatózunk és a kutyánk sem fogja érteni, mikor, mit akarunk tőle.