Ugatásszabályozó nyakörvek

Elektromos ugatásgátló nyakörvek a kutya túlzott ugatását akadályozzák meg. A kutyák többsége csak akkor csahol, ha valami esemény van, neszt hallanak, hogy jelezzék gazdájuknak valaminek, valakinek a közelettét.

Vannak kutyák viszont amelyek nem csak akkor ugatnak, hanem szinte megállás nélkül ugatják a semmit. Bár nem tudni mit ugatnak és legfőkébb miért csak sejtésünk lehet róla. Az ugatós kutyák legtöbbször valamilyen külső tényező hatására kezdenek el ugatni és minden neszre hangot adnak.  Van olyan kutya, amelyik csak akkor ugat, amikor gazdája nincs otthon. Van az ellenkező eset, amikor a kutya csak akkor csahol megállás nélkül, amikor a gazdi otthon van. 

A túlzott ugatás sem a gazdinak sem a szomszédoknak nem jó és kimondottan zavaró lehet. Kedvencünk ugatását nagyon nehéz korlátozni tanítással, legfőképp, ha kutyánk akkor ugat, ha nem vagyunk otthon. Az elektromos kutyanyakörvek egyik fejlesztése az elektromos ugatásgátló nyakörv. Ez az eszköz megoldja a túlzott ugatás korlátozását. Számos változatban kapható és számos technológiával találkozhatunk. A DT Systems elektromos ugatásgátló nyakörvek szenzorral rendelkeznek, melyek a gége rezgését veszik fel, amikor a kutya csahol, ugat vagy éppen vonyít, szűköl.

Ez a technológia nagyon megbízható, mert csak a kutya ugatása hozza működésbe az ugatásszabályozót és semmiféle külső tényező vagy idegen kutyaugatás.

Az elektromos nyakörv ugatás ellen hatékony módszer a túlzott ugatás megszüntetésére. A DT Systems technológiának köszönhetően a kutyák saját maguk társítják a kellemetlen érzést az ugatáshoz. Néhány alkalom után a kutyák megtanulják, hogy az ugatást impulzus követi, így elkerülve inkább azt, nem csaholnak. Az ugatásgátló nyakörv csakis a kutya torkánál helyezkedhet el, hogy hatékonyan működjön.

 

A Dogwatch technológia is hasonló hatékony módszerrel működik. Nincs külső szenzor. A szenzor pont olyan érzékeny, ami szükséges. A torok tájékon kell viselni az elektromos ugatásgátló nyakörvet. 

Nézet:
Sorrend: