Dogwatch láthatatlan elektromos macskakerítések

Mi is az a láthatatlan macskakerítés?

 

Modern világunk része a technikai fejlődés. Ahogy a villanypásztor 10 évvel ezelőtt kutyáknál az esetek többségében használatos volt, ma már a jól bevált és egy jól működő láthatatlan kutyakerítés a szokványos és széles körben elfogadott módszer a kutyák viszatartására.

Míg a macskákat legtöbbször nem akadályozzuk kóborlásukban. Bárhova mehetnek kertünkből. A macskák visszatartása egyébként is nehezebb dolog a hagyományos kerítésekkel. Lehet az 3 méteres téglakerítés vagy hálós kerítés, a cicáknak nem jelent gondot ezek megmászása. A hagyományos villanypásztor sem feltétlen a legjobb megoldás a cicák kerten belüli tartására. A villanypásztor vezetéke amennyiben hozzáér a növényzethez, akkor nem működik megfelelően. Ezt a cicák könnyen felismerik és gond nélkül elkóborolnak.

 

 

Láthatatlan macskakerítés

A láthatatlan macskakerítések vezetékét nem befolyásolja a növényzet, mert nem a vezeték közvetlen érintésére jönnek működésbe. A cica álltal viselt elektromos nyakörv figyelmezteti az állatot, hogy közel ért a tiltott zónához, az impulzus mezőhöz.

Ez az impulzus tartja vissza a cicákat a kóborlástól. Ezt viszont a cicáknak "meg kell tanulniuk".

Fontos, hogy a macskák is reflexszerűen viselkednek. A tanításuk másként történik, mint a kutyáknak. Okos állatok, mivel el akarják kerülni a kellemetlen impulzust, az impulzus zónát. Ehhez viszont kell egy villámgyors elektromos nyakörv. A Dogwatch technológia pont erre a gyorsaságra épül. Egy tized másodperc alatt jelzi a cicának, ha tiltott zónába lép. Ez a kulcsa a cicák és a kutyák visszatartásában.

 

 

 

 

Nézet:
Sorrend: