DT Systems H2O 1820 elektromos kutyakiképzőnyakörv

Raktáron
DT Systems H2O 1820 elektromos kutyakiképzőnyakörv
122 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 2 450 Ft

A H2O készülék a legújabb technológiával ellátott elektronikus kutyakiképző nyakörv. Ellentétben a többi gyártóval egyedül D.T. Systems alkalmaz FM rádióhullámokat tréning nyakörveken. Nyakörvbe szőtt belső antennája biztosítja a maximális hatótávolságot (Maxx-Range™). 

Részletek

A megújult H2O sorozat rendszerek számos alkalommal használatosak, teljesen vízállóak. Vadászok, profi kiképzõk és kezdők kedvelt rendszere. Szélsőséges körülményekhez alakított. Lehet az jéghideg víz vagy forró nyári nap. Kitűnő választás.

 • 1600 m hatótávolság
 • 16 impulzus szint
 • digitális technológia
 • Maxx-Range™ belső antenna rendszer
 • Kizárólag a DT Systems használ FM rádióhullámokat
 • újratölthető Ni-MH akkumulátor az elektromos nyakörvben
 • újratölthető Ni-MH akkumulátor a leadókészülékben
 • Folyamatos (CONT) és pillanatnyi (NICK) impulzus
 • Rezgés funkció
 • Rezgés és folyamatos impulzus
 • kijelzi az elem és az akkumulátor merülését
 • beépített biztonsági kikapcsolás (8 másodperc)
 • Bővíthető 2 vagy akár 3 elektromosnyakörvig
 • Teljesen vízálló leadókészülék
 • A leadó úszik a víz tetején
 • teljesen vízálló nyakörv és leadókészülék, a kutya akár merülhet is az elektromos nyakörvvel...
 • 2 év garancia

 

 

 

Milyen elektromos nyakörvet válasszak?

Milyen a jó elektromos nyakörv?

Néhány hasznos tudnivaló, az elektromos nyakörv választásához.

 

Vegyünk néhány fontos szempontot figyelembe az elektromos nyakörvek kiválasztása során.

Fontos, hogy az elektromos nyakörv képes legyen arra, amit kedvencünk miatt szükségesnek vélünk. Induljunk ki abból az alapvető szükségletből, hogy az elektromos nyakörv vízálló. Minden DT Systems elektromos nyakörv vízálló és a kutya merülhet is a nyakörvvel. Felesleges nem vízálló elektromos nyakörvre pénzt kiadni, mert egy nyári harmatos fűben is tönkre mehet az elektromos nyakörv egység. A második legfontosabb követelmény az elektromos nyakörv hatótávolsága. Az elektromos nyakörvek ára majdnem egyenes arányban növekszik a hatótávolsággal. Mindenkinek más és más indoka van az elektromos nyakörv vásárlásra. A hatótávolság viszont nagyon fontos, még ha azt is hisszük, hogy nekünk elég egy 100 méteres elektromos nyakörv, mert 30 méternél tovább nem engedjük elmenni kedvencünket. A túl kicsi hatótávolság sokszor nem elegendő a nagy hatótávolság nem árt ha van. Gondoljunk abba, hogy a gyári hatótávolsága egy elektromos nyakörvnek egy olyan érték ami maximális érték. Amit sík terepen mindenféle villanypózna nélkül napos időben mérnek. Ez városi körülmények közt és erdőben sem nagyon adatik meg. Tehát az elektromos nyakörvek gyári hatótávolsága drasztikusan is csökkenhet városi körülmények között vagy erdős, dimbes-dombos területen használva. Nem beszélve arról a tényről, hogy az elektromos nyakörvek antennája az elektromos nyakörv egységben van elhelyezve. A távirányító hiába adja le a jeleket, az elektromos nyakörv egység nem tudja azokat felvenni, mert a kutyán a nyakörvegység pont takarásban van a kutya nyakától. Tehát az elektromos nyakörv pont a túl oldalon van a kutya nyakába. A rádióhullámok jel fogadása így nem optimális. Ez a tényező megint csak drasztikusan csökkentheti a gyárilag megadott hatótávolságot. A DT Systems elektromos nyakörveknél viszont ezek a problémák nem jelentkeznek, mert az FM technológiának köszönhetően a különböző terep változás nem befolyásolja az elektromos nyakörv hatótávolságát. A DT Systems használ egyedül külső antenna rendszert, azaz a szíjba van szőve az antenna, így biztosítva a maximális hatótávolság elérését vagy legalább is ahhoz közeli értéket bárhol viselje a kutya az elektromos nyakörvet a nyakán. Természetesen a villanypóznákkal, kocsikkal tele utcán a hatótávolság a DT Systems elektromos nyakörvek hatótávolságát is csökkentheti.

Érdemes tehát olyan elektromos nyakörvet választani amit minden körülmény között használni tudunk. Ilyenek a 800 méteres vagy afeletti hatótávolsággal rendelkező elektromosnyakörvek.

A harmadik nagyon fontos kritérium az elektromos nakörveket működtető elemek, akkumulátorok.

Az elektromos nyakörvek leadókészülékei nem használnak sok energiát a rádióhullámok leadása közben. Tehát, ha a leadókészülék elemmel működik az nem nagy baj, mert 1 évig is kitart egy 9 V -os elem normális használat mellett. Az elektromos kutyanyakörv egység viszont bármely funkciót használva is elég sok energiát merít. Az csak kimondottan jó és előnyös tulajdonsága az elektromos nyakörvnek, ha a kutya elektromos nyakörv egységtölthető akkumulátorral rendelkezik. Az elektroms kutyanyakörv egységben lévő aksi lehetöleg NiMH akkumulátor legyen, melyek kevésbé érzékenyek a használaton kívül helyezésre. Ha huzamosabb ideig nem használjuk az elektromos nyakörveket az aksik teljesen lemerülnek és működésképtelenné válnak. A NiMH aksik akát több hónapos állás esetén is újratölthetők, de érdemes hónapról-hónapra rátölteni még használaton kívüli állapotban is. 

A gyors töltésű Li ion aksik az elektromos nyakörvekben is hamar tönkremennek állásban, viszont pár óra alatt feltöltenek rendszeres használatban. Érdemes tehát olyan elektromos nyakörvet választani, ahol az elektromos kutyanyakörv egység tölthető aksival, azok közül is NiH aksival rendelkezik. Nagyon fontos ha már akkumulátoros az elektromos nyakörvünk, hogy az aksi cserélhető legyen. A DT Systems elektromos nyakörvek NiMH aksival vannak szerelve és cserélhető az akkumulátor.

 

Adatok
Szállítási idő
1 munkanap
Termék
Elektronikus nyakörv
Gyártó
DT Systems
Azonosító
Elektronikus nyakörv
Cikkszám
H2O_1820
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!