DT Systems MR1100 elektromos nyakörv

Raktáron
DT Systems MR1100 elektromos nyakörv
Várható szállítási idő-
1 nap
76 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 540 Ft

DT Systems Master Retriever ( MR 1100 ) - elektromos nyakörv

 

Egy újabb remek tréning nyakörv a DT Systems -től. Javasolt a hobbi kutyásoktól a vadászokig. Munkakutyások és sportkutyásoknak is tökéletes a leadó és vevőegység kis mérete miatt. Az elektromos nyakörv és a leadó is teljesen vízálló.

Részletek

A vízálló leadó és vevőegység gombnyomásra rendelkezésére áll a legmostohább körülmények között is a vadászat során. 

Teljesen új forma, kialakítás. Ultra könnyű és kis kialakítású elektromos nyakörv. A leadókészülék 70 gr. elem nélkül. Elfér egy kis zsebben vagy akár feltűnés nélkül hordható kézben.

 

Az 1000 m-es hatótávolság kielégíti a hobbi állatartók, munkakutyások és természetesen a vadászok igényeit is.

Az elektromos nyakörv kompakt kialakítása biztosítja a hosszas élettartamot. A szerelhető leadó és vevőegységek lehetővé teszik a felmerülő alkatrészcserét.

 

 • 1000 m hatótávolság
 • Legújabb technológia
 • Egyszerű kezelés
 • 16 impulzus szint
 • digitális technológia
 • Kizárólag a DT Systems használ FM rádióhullámokat
 • Beépített biztonsági kikapcsolás (8 másodperc)
 • Maxx-Range™ belső antenna rendszer
 • Újratölthető Ni-MH akkumulátor az elektromos nyakörvben
 • 9V hagyományos cserélhető elem a leadó készülékben
 • Pozitív vibráció
 • Folyamatos (CONT) és pillanatnyi (NICK) impulzus
 • Kijelzi az elem és az akkumulátor merülését
 • Bővíthető 2 vagy akár 3 nyakörvig
 • Teljesen vízálló leadókészülék
 • Teljesen vízálló elektromos nyakörv, a kutya akár merülhet is az elektromos nyakörvvel... 
 • 2 év garancia

 

 

 

Milyen elektromos nyakörvet válasszak?

Milyen a jó elektromos nyakörv?

 

Vegyünk néhány fontos szempontot figyelembe az elektromos nyakörvek kiválasztása során.

Fontos, hogy az elektromos nyakörv képes legyen arra, amit kedvencünk miatt szükségesnek vélünk. Induljunk ki abból az alapvető szükségletből, hogy az elektromos nyakörv legyen vízálló. Minden DT Systems elektromos nyakörv vízálló és a kutya merülhet is a nyakörvvel. Felesleges nem vízálló elektromos nyakörvre pénzt kiadni, mert egy nyári harmatos fűben is tönkre mehet a nyakörv egység.

Elektromos kutyanyakörv hatótávolsága

 

A második legfontosabb követelmény az elektromos kutyapóráz hatótávolsága. Az elektromos kutyakiképző nyakörv ára majdnem egyenes arányban növekszik a hatótávolsággal. Mindenkinek más és más indoka van az e nyakörv vásárlásra. A hatótávolság viszont nagyon fontos, még ha azt is hisszük, hogy nekünk elég egy 100 méteres elektromos kutyakiképző nyakörv, mert 30 méternél tovább nem engedjük elmenni kedvencünket. A túl kicsi hatótávolság sokszor nem elegendő, a nagy hatótávolság pedig egyáltalán nem árt ha van. Gondoljunk abba, hogy egy kutya elektromos nyakörv gyári hatótávolsága egy olyan érték ami egy maximális érték. Amit sík terepen mindenféle villanypózna nélkül napos időben mérnek. Ez városi körülmények közt és erdőben sem nagyon adatik meg. Tehát az elektromos kutyanyakörvek gyári hatótávolsága drasztikusan is csökkenhet városi körülmények között vagy erdős, dimbes-dombos területen használva. Nem beszélve arról a tényről, hogy az elektromos nyakörvek antennája az elektromos nyakörv egységben van elhelyezve. A távirányító hiába adja le a jeleket, a nyakörv egység nem tudja azokat felvenni, mert az a kutyán a pont takarásban van a kutya nyakától. Azaz a kutya elektromos nyakörv pont a túl oldalon van a kutya nyakába. A rádióhullámok jel fogadása így nem optimális. Ez a tényező megint csak drasztikusan csökkentheti a gyárilag megadott hatótávolságot. A DT Systems e nyakörveknél viszont ezek a problémák nem jelentkeznek, mert az FM technológiának köszönhetően a különböző terep változás nem befolyásolja az elektromos kutyakiképző  nyakörv hatótávolságát. A DT Systems használ egyedül külső antenna rendszert, azaz a szíjba van szőve az antenna, így biztosítva a maximális hatótávolság elérését vagy legalább is ahhoz közeli értéket bárhol viselje a kutya a nyakán. Természetesen a villanypóznákkal, kocsikkal tele utcán a hatótávolság a DT Systems elektromos nyakörvek hatótávolságát is csökkentheti.

Érdemes tehát olyan távirányításos elektromos nyakorvet választani amit minden körülmény között használni tudunk. Ilyenek a 800 méteres vagy afeletti hatótávolsággal rendelkező elektromos nyakörvek.

Sokszor megesik, hogy hobbi kutyásoknak nagyobb szüksége van a több száz méteres hatótávolságra, mint a vadászoknak. Ugyanis azoknak a vadászoknak, akiknek a kutyája úgymond csak a puska alól vadászik, azoknak nem feltétlenül kell az 1000 méteres e nyakörv. Természetesen a vadászkutyával más feladatot is végezve már mindjárt szükséges lehet a több ezer méteres hatótávolságú elektromos kiképző nyakörv.

 

Elektromos nyakörvek akkumulátorai

  

A harmadik nagyon fontos kritérium az elektromos nyakörveket működtető elemek, akkumulátorok.

Az elektromos nyakörvek leadókészülékei nem használnak sok energiát a rádióhullámok leadása közben. Tehát, ha a leadókészülék elemmel működik az nem nagy baj, mert 1 évig is kitart egy 9 V -os elem normális használat mellett. Az elektromos kutyanyakörv egység viszont bármely funkciót használva is elég sok energiát merít. Az csak kimondottan jó és előnyös tulajdonsága az elektromos nyakörvnek, ha a kutya elektromos nyakörv egység tölthető akkumulátorral rendelkezik. Az elektromos kutyanyakörv egységben lévő aksi lehetöleg NiMH akkumulátor legyen, melyek kevésbé érzékenyek a használaton kívül helyezésre. Ha huzamosabb ideig nem használjuk a készüléket az aksik teljesen lemerülnek és működésképtelenné válnak. A NiMH aksik akár több hónapos állás esetén is újratölthetők, de érdemes hónapról-hónapra rátölteni még használaton kívüli állapotban is. 

A gyors töltésű Li ion aksik az elektromos nyakörvekben is hamar tönkremennek állásban, viszont pár óra alatt feltöltenek rendszeres használatban. Viszont  hónapokra használaton kívül helyezve az akkumulátor teljesen tönkre megy és újat kell vásárolni. Érdemes tehát olyan elektromos nyakörvet választani, ahol az elektromos kutyanyakörv egység tölthető aksival, azok közül is NiMH aksival rendelkezik. A DT Systems elektromos nyakörvek NiMH aksival vannak szerelve ( kivéve CC 360 ) és cserélhető az akkumulátor minden kiképző rendszerben.

 

Elektromos nyakörv ár

 

Ezek ismeretében érdemes kiválasztanunk az igényeinknek megfelelő elektromos nyakörvet kiképzéshez. A kutyakiképző nyakörvek árát a legföbb tulajdonságai mellettt befolyásolja még az anyag minősége és a technológia, amivel rendelkezik egy e nyakörv. A technológia mögött az ár sugalja az elektromos kutyanyakörv megbízhatóságát, tartósságát is. A jól kialakított DT Systems áramos kutyanyakörv 8-10 évig is vagy akár tovább használható gondozás mentesen a NiMH aksit rendszeresen töltve, esetleg azt kicserélve. Ezt nagyban befolyásolja az a tény, hogy a nyakörv egység mennyire ütődik, verődik használat, elsősorban vadászat közben. Mennyire sérül az egység a bozótost járva. 

Adatok
Gyártó
DT Systems
Cikkszám
MR1100
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!